НОВИНИ

Икони, които са били плячкосани от терористи в Сирия се връщат в христянския храмов комплекс в Маалоула, югозападна Сирия.

Според изявление на представителя на градската администрация Джозеф Салладин, пет икони се намират в патриаршията в Дамаск. Три от тях, вече са върнати на църквата.

„Иконите бяха прихванати в градче на сирийско-ливанската граница, къдсето бойците са ги закарали за продажба на черния пазар“, коментира още той, цитиран от ТАСС.

Маалоула е неголям град разположен на около 50 км. северно от сирийската столица Дамаск и е едно от малкото места в света, където все още се говори арамейски – езика на Исус Христос. Храмовият комплекс в града включва и манастирите „Св. Сергей“ и „ Св. Фекли“, както и църквата „Св. Иля“, в която вече се отслужват литургии.

Смята се, че храмовият комплекс в града е бил разграбен основно от членове на „Джабхат Фатах ал-Шам“, бившата „Джабхат Ал-Нусра“ („Фронт Ал-Нусра“).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас