НОВИНИ

Мигранти отново излязоха на мирен (засега) протест в Куарто (предградие на Генуа). Около 70 от мигрантите, настанени в преоборудвана в приемен център за мигранти бивша болница са направили седяща стачка пред входа й на 5 януари сутринта.

Протестът е започнал от вечерта на 4-ти януари, когато около 50 от тях са седнали пред входа на центъра – без да блокират достъпа до него. Това накарало служителите в да извикат полицията.

Дошлите полицаи изслушали (и записали) исканията на протестиращите. Оказало се, че те негодуват от храната и начина на сервирането й. Преди всичко, закуската била сервиран твърде рано (очевидно, „спасителите на европейската икономика“ обичат да си поспиват), а и изобщо времето за сервиране на храната (закуска, обед и вечеря) било твърде точно предвидено, което явно ги кара да се хранят в определите за това часове, а не когато на тях им се хапва, съобщава "Il Secolo XIX".

Друга слабост в осигуряването на живота допусната от страна на италианците, която е сред причините за протеста са сривовете в Wi-Fi системата, а тя по думите им била единствената възможност да комуникират със семействата си. Те, естествено не плащат за услугата, но пък умеят да отстояват „правата си“ – „слабата“ система явно н отговаря на възможностите на компютрите и смартфоните на „бедничките хорица“.

Най-важната слабост в обслужването обаче (според мигрантите) били малките стаи в центъра. По думите им, те буквално спели „един върху друг“ – нуждаели се от по-големи стаи, които да отговаряли на техните изисквания.

При подобни „новини“ (протестите от подобен род съвсем не са рядкост в Италия, а и в други европейски страни), възниква въпросът – европейските граждани на спасяващи се от насилия и войни бежанци ли „помагат“ или робуват и слугуват на орда нагли и нахални нашественици, дошли да живеят на техен гръб? Естествено, на този въпрос толерантните и политически коректни политици няма да отговорят – много, по-вероятно е да го обявят за „реч на омразата“ и/или „проява на ксенофобия“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас