НОВИНИ

Поканихме си не само ислямисти, но и антисемити

Немски парламентаристи от Христян-демократическия съюз и Христян-социалният съюз искат да изгонят от страната мигранти, които открито правят антисемитски изказвания.

Те са подготвили проектодокумент, който депутатите от ХСД и ХСС възнамеряват да внесат за обсъждане в Бундестага на 27 януари – международният ден в памет на жертвите на Холокоста.

„Този, който отрича правото на живот на евреите в Германия или поставя под въпрос правото на съществуване на Израел, не трябва да има място в нашата страна“, пише в проекто документа, части от който са публикувани в „Die Welt“ и други немски медии.

Според проекта, Бундестагът трябва да призове федералното правителство да работи за последователно прилагане на възможностите осигурени от законодателството (Закона за гражданството, раздел 54 (1) (5)) за „изгонване на от страната на чужденци, които призовават за антисемитска омраза“.

Авторите на проекта смятат, че Бундестагът трябва да класифицира призивите за омраза срещу част от населението като „значително по-сериозни“ в бъдеще.

Ние трябва решително да се противопоставим, в т. ч. на антисемитизма на мигранти с арабски произход и идващите от страни от Африка“, цитира изданието заместник-председателя на ХДС/ХСС в Бундестага, Щефан Харбарт.

По думите му, за тази цел трябва да се работи последователно за предотвратяване, но също така и със „всички средства за репресия до възможността на правото за изгонване“.

Немските граждани са подложени на стриктни санкции по отношение на антисемитски прояви – като в последно време се стига до гротескни ситуации, при една от които лице публикувало в социална мрежа автентична историческа фотография (от времето на 3-тия Райх) е обвинено в пропагандиране на фашизма. По всичко изглежда, че „новогерманците“ и в това отношение имат малко повечко привилегии от другите германски граждани след като е наебходимо да се предприемат специални законодателни инициативи с цел пресичане на антисемитските прояви и то на фона на действащи жестоки мерки в сферата на т. нар. „реч на омразата“. Странно! Явно, според немските власти, антисемитските прояви – когато са направени от мигранти – не попадат в определението на „реч на омразата“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас