НОВИНИ

Загубите а „Ислямска Държава“ (ИД) в Сирия и Ирак не означават, че нивото на заплаха от терористични атаки в европейските градове е намаляло, коментира ръководителят на берлинската полиция Клаус Кандт.

„Пораженията на ИД в хода на военни действия – е едно, но трябва да разберем призивите към живеещите в Европа радикали за извършване на терористични атаки“, казва той в интервю за „Deutsche Presse-Agentur“, цитиран от ТАСС.

По думите му, ние трябва „да се настроим за това, че заплахата ще се запази дълго време“.

„Това означава, че на тази тема трябва се спираме в близките десет години“, допълва той.

По данни на германското МВР, във Федералната република живея над 700 радикални ислямисти, които могат да извършат терористични атаки (не само в Германия!).

По-рано, министърът на вътрешните работи на Германия съобщи, че през 2016 г. властите а страната са успели да предотвратят над 10 терористични атаки, а през 2017 г. са били проведени около 900 доследствени проверки по подозрения в терористична дейност.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас