НОВИНИ

Заместник министърът на правосъдието на Полша, Михал Вош съобщи че в страната ще бъде пусната електронна (он-лайн) база с данни на осъдени педофили, чиято цел е защита на децата.

Той коментира за държавното „Полско Радио“, че базата с данни е „революционен инструмент“, който цели ефективна защита на децата, както и че доброто на децата е по-важно от защитата на „личното пространство“ на престъпници.

В списъците (базата) ще бъдат включени имената, възрастта, адресите и присъдите на почти 800 „опасни криминали“, вкл. педофили.

Според Агенция IAR базата данни, вече е помогнала да се „разбере“, че в граждански център в страната е бил нает (на работа) осъден педофил, предполагайки че управата на центъра не е успяла да осъществи „качествено“ изискуемата проверка на миналото на перспективни служители.

По информация на PAP.   

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас