НОВИНИ

Банда африканци преби случайни минувачи във Флоренция на Нова година

В новогодишната нощ банда от северноафриканци (вероятно – мигранти) преби неколцина случайни минувачи в столицата на провинция Тоскана – Флоренция.

Жертвите на нападенията станали около 04.00 ч. на 1 януари са случайни минувачи - младежи и гости на Флоренция, които са се прибирали от посрещане на 2018 г. Нападнати са от дузина северноафриканци – внезапно, без причина, не са познавали нападателите, не е имало дори разговор или обмяна на реплики между тях. Просто са пребити. Пострадалите са били откарани в болница (според италиански медии – най-малко петима), където ще станат до 30 дни – раните варират от счупена челюст, счупен нос, травми по главата до синини по тялото. Нападенията са станали в района „Понте Векио“ и „Пиаца де ла Република".

Един от пребитите е живеещият в Рим Диего Каполонго. „Ние гледахме в мобилните си телефони, моите приятели се връщаха в хотела, а аз щях да се прибера в къщата на чичо ми, където съм на гости. Причината поради която паднах, е че загубих (за момент) съзнание, но после продължих да получавам ритници и удари. Чувствам се щастлив, че мога да говоря и да кажа, че това дори не са зверове, те са по-лоши от зверовете“, разказва той.

Но не само тази група е пострадала от бандата северноафриканци. Друга тяхна жертва е 17-годишен младеж, на когото са счупили носа пред магазин на „Apple“, пребит е бил и друг случаен минувач.

Според жертвите, нападналите ги мигранти не са били пияни, въпреки че са използвали бутилки – като оръжие. Не знаят, дали не са били под въздействието на наркотици.

Станалото в новогодишната нощ предизвика отзвук сред гражданите. „Не можем повече да живеем в нашия град. Аз усещам толкова (много) гняв“, цитира млада жена „Il Giornale“.

Полицията се надява, прегледът на записите от охранителни камери в местата на нападенията да открие извършителите.

Медиите се „заинтересуваха“ от станалото по-късно – едва след като Масимо Паезани (чичото на Каполонго) публикува във Фейсбук гневен пост. „В 04.10 пред клуб „Le Guibbe Rosse“ на „Пиаца де ла Република“, дузина северноафриканци извършиха нападение срещу италиански граждани, които просто празнуваха и приветстваха Нова година. Един флорентинец, минувач и три римски момчета бяха внезапно нападнати без никаква причина: Ритници, удари, удари с глава и ритници в лицето, след като някой падне на земята; между тях е моят племенник, който дойде да прекара Новата година тук, във Флоренция. Всички бяха откарани от 118 („Бърза помощ“ – бел.ред.) в болница „Санта Мария Нуова“, двама с рани по главата, фрактура на носа, максиларна фрактура (фрактура на челюстно-лицевите кости – бел.ред.) и многоточкова фрактура, а също и различни синини и ожулвания!! Защо не говорите за това? Или ако няма труп, няма (и) новина? ВЕЧЕ НЕ СМЕ СВОБОДНИ ДА ЖИВЕЕМ В НАШИЯ ГРАД БЕЗ СТРАХ!!“, пише той. След това изрежда имената на тези, които по думите му са „изяли боя“ – Диего Каполонго, Симоне Антонджролами и Дамиано Лоренци от Рим; Габриеле Гиячи от Скандичи и Джакомо Сингали от Флоренция.

След широкия отзвук в социалните мрежи, някои от италианските медии съобщиха за станалото – коя повече, коя по-малко „толерантно“, но все пак съобщиха. Всички обаче се „чудят“ за причините за тези нападения.

А за пострадалите и за останалите европейци остава „утешението“, че „културното обогатяване“ на Европа чрез миграцията е в пълен ход.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас