НОВИНИ

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че най-малко 471 човека в Йемен се смятат за заразени с дифтерия, която е взела живота на един на всеки десет от началото на епидемията от средата на август миналата година.

Най-силно засегнати от болестта, която се разпространява чрез близък физически контакт и респираторно са говерноратите Ибб и Ал-Ходейда, съобщава говорителя на СЗО Тарик Джасаревич.

„Общото ниво на смъртните случаи е 10%“, коментира той и отбелязва, че към 2 януари има регистрирани 46 смъртни случая.

В специален материал на Ройтерс (от 29 декември 2017 г.), базиран на информация от лекари в Йемен се съобщава за най-малко 380 регистрирани случая на заболяването, което за последно „се е появявало“ в страната през 1992 г.

Холерата в Йемен: Над половин млн. заразени, почти 2 000 починали.

Разпространението на заболяването може да бъде предотвратено с ваксина, но здравната система на страната е практически колабирала (ударите на водената от Саудитска Арабия коалиция не са прекратени), а недостига на храна е вече по-скоро правило отколкото изключение за повечето йеменци. Успоредно с това, в често описваната като „най-бедната арабска страна“ беше регистрирана и най-голямата епидемия от холера (с повече от 1 млн. случая на заразяване и над 2 200 смъртни случая от април).  

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас