НОВИНИ

Мисия на ООН трябва да бъде въведена на цялата територия на източна Украйна, където има въоръжен конфликт, а не само по линията на съприкосновение с цел охрана на наблюдателите на Специалната мониторингова мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) според министъра на външните работи на Германия.

„Необходимо е да има въоръжена и мощна мисия на ООН, която би била на цялата територия (на Донбас), а не само да охранява малобройна група представители на мисията на ОССЕ и е само на линията на съприкосновение като нова граница на Украйна“, заяви Зигмар Габриел на съвместна пресконференция с колегата си Павло Климкин в Киев, цитиран от ТАСС.

Немският външен министър допълва, че ще повдигне тази идея в Съвета за сигурност на ООН „с нашите френски колеги“ и „всички, които влизат в СС на ООН“ да се „въведе истинска миротворческа мисия на ООН в Донбас“. По думите му, задължителни условия за възможността за въвеждане на подобна мисия са „продължителното примирие и отвода на тежко въоръжение“.

В средата на декември, президентът на Русия Владимир Путин – в хода на голямата пресконференция – коментира, че Москва не е против това, Донбас а бъде поставен под международен контрол, но за това Киев трябва директно да се договаря със самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас