НОВИНИ

Немската медицинска асоциация (Bundesärztekammer) заяви, че тестовете за определяне на действителната възраст на мигрантите не са етични, но са неточни.

Това беше направено със специално изявление на асоциацията, разпространено на 1 януари. В него се казва, че въвеждането на задължителни тестове за възраст би било „навлизане във физическия интегритет на личността“. „Асоциацията има значителни резерви за това. Ако трябва да правите това с всеки бежанец, това би било намеса в тяхното човешко добруване“, заявява Франк Улрих Монгомери, който е президент на Bundesärztekammer, цитиран от „Süddeutsche Zeitung“ на 2 януари. От асоциацията допълват още, че подобни тестове имат и доста голям процент на грешка.

Досега, тестовете за възраст на мигрантите в Германия са доброволни и могат да бъдат поискани от самите тях (когато искат да докажат своята възраст), а също и от властите, но използването на рентген при определянето на възрастта е задължителен единствено при криминални случаи. Рентген се използва за артроскопия, при която възрастта се определя с изследване на общото физическо състояние, на зъбите, а също (при необходимост) и рентгеново изследване на ставите.

Реалността е, че немските власти рядко проявяват съмнения по отношение на декларираната от мигрантите „детска“ възраст. В случай, че бъде прието, че мигрантът е дете (особено непридружавано), той получава значителни допълнителни „бонуси“, а също и – в редица случаи – правото да „доведат“ в страната своето семейство.

В Германия исканията за задължителна проверка на възрастта на мигрантите, заявили че са на 18 или по-малко години се засилиха след две зверски престъпления.

Едното е изнасилването и убийството на 19-годишната студентка Мария Ладенбургер от афганистанец (в лявата част на снимката) приет като „дете“. При идването си в Германия той е заявил, че е на 16 години, при медицинското изследване на зъбите му е установено, че е на не по-малко от 25 години, а по изявление на баща му, той е роден през 1984 г. – т.е. през 2015 г. е бил на 31 години.

Вторият случай е от миналата седмица, когато друг мигрант от Афганистан (в дяснятя част на снимката) уби с нож 15-годишната си бивша приятелка. Официално, той е на 15 години, но дори бегъл поглед дава възможност това негово твърдение (прието от немските власти) да бъде подложено на съмнение. Два дни след убийството, бащата на жертвата заяви, че „Няма начин той да е сам на петнайсет…Ние се надяваме, че по време на процеса ще узнаем истинската му възраст“.

Германия: Дете – бежанец от Афганистан уби с нож 15-годишна си бившата приятелка

Така или иначе, загрижеността на немските лекари за „физическия интегритет“ на децата – мигранти, които по опита от други страни, масово се оказват реално над 18 години е направо „трогателна“. Очевидно те проявяват прословутата „политически коректност“. Също както са я проявили и немските чиновници, които през 2015 г. не са успели да различат 16 годишен юноша от 31 годишен мъж…

Великобритания: Едва 20% от излъгалите за своята възраст „деца-бежанци“ са върнати в страните им

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас