НОВИНИ

Възможно е скорошно постигане на решение на кризата между Багдад и Ербил, съобщава базираният в Лондон вестник „Ал-Шаркю Ал-Аусат“, позовавайки се на информиран източник от Националния Иракски Съюз.

„Двете страни ще формират комитет от седем членове: пет от Багдад и други двама кюрди. Той ще прегледа (разгледа) всички спорове между двете страни“, коментира източника.

По думите му, Комитетът също така ще се занимае и с „всички политически и икономически въпроси, както и летищата и граничните въпроси“. Източникът изразява и своето очакване, Комитетът да произведе „решение за кризата скоро“.

Изказвания в тази посока са направени наскоро и от говорителя на „Кюрдистанска Демократична Партия“, Ренас Джано, който коментира, че кризата между Багдад и Ербил е вероятно да бъде разрешена скоро, в случай че правителството прояви гъвкавост.

Според Джано цитиран от „Иракски Новини“, Кюрдистан е „изразил желание да подпомогне въпросите, вкл. предаването (на контрола) на граничните пунктове при условие, че това стане по граждански, а не военен път“. Той също така е коментирал, че няма нищо против, ако федералното правителство ръководи граничните пунктове и летищата, но „чрез преговори – не сила“.    

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас