НОВИНИ

За осигуряването на „безопасността“ на жените (естествено – на немкините, бел.ред.) и избягването на сексуални атаки срещу тях при посрещането на Новата година, полицията в Берлин беше обособила специални „зони за сигурност на жени“ – т.е., места, където се допускаха само жени. Това обаче не предотврати нападенията.

Полицията е задържала няколко човека в Берлин и Кьолн, които са заподозрени в сексуални нападения срещу жени по време на празненствата за посрещане на Новата година. Според официалните изявления на нейни представители, цитирани в немски и международни медии, в Берлин са били задържани най-малко 7 човека – почти всички от Сирия и Афганистан, съобщава в. „Die Welt“. Инцидентите са станали в района на празника около Бранденбургската врата, където са се били събрали хиляди хора.

„За съжаление, беше съобщено за случаи на сексуални атаки по време на събитията по посрещането на 2018 г. в Берлин. Ние не толерираме такива действия. Задържани са заподозрени“, съобщи полицията на града в Туитър на 1 януари. В повечето от случаите, жените са били опипвани между краката – отпред и отзад. „Заподозрените са предимно млади мъже от Сирия и Афганистан“, е заявил пред Ruptly Томас Нойендорф от пресофиса на берлинската полиция.

Не по-различна е била и ситуацията и в други градове, въпреки че полицията официално съобщава за „много малък брой“ официални заявления за сексуални атаки през новогодишната нощ – такъв е случаят с полицията в Хамбург. Полицаите в Мюнхен са „по-предпазливи“ – те съобщават, че тепърва ще правят оценка на ситуацията. „Опитът показва, че такова нещо (сексуална атака – бел.ред.) често са появява един или два дни по-късно“, заявява говорителят на мюнхенската полиция. Разбира се, никой не може да каже, какъв е процентът на официално подадените оплаквания спрямо реално извършените атаки. Очевидно, истинските измерения на сексуалните атаки от страна на мигрантите при посрещането на Нова година ще станат известни (ако изобщо станат известни) доста по-късно – когато общественото внимание вече ще бъде ангажирано от други събития.

Германия: Дете – бежанец от Афганистан уби с нож 15-годишна си бившата приятелка

Така или иначе, „орязването“ на правата на жените – разбира се, с цел на „осигуряването на сигурността им“ – явно не е свършило работа и мигрантите отново са били „на лов за жени“. От друга страна, предприетите мерки, като обособяване на „зони само за жени“ и призивите към немкините да не излизат сами по улиците много напомнят за официалното налагане на ограниченията, налагани на жените от Шарията.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас