НОВИНИ

Едно от т.нар. „непридружавани деца – бежанци“ уби в Германия 15-годишната си бивша приятелка – защото скъсала с него.

Убийството бе извършено на 27 декември 2017 г. в магазин от веригата DM в малкото градче Кандел, провинция Рейнланд – Палатине в югозападната част на Германия. Според медиите, убиецът „случайно“ срещнал жертвата си в магазина, след което я убил с кухненски нож с 20 см. острие. Заловен е бил на 27 декември (официално е задържан от 28 декември), както заявяват властите – по „силни подозрения в убийство“. Не се е съпротивлявал при задържането – бил е заловен от двама спътници на убитото момиче, които са го държали до пристигането на полицаите. Според свидетели – дори се е усмихвал след стореното. По време на престъплението – убийството е станало много бързо – в магазина е имало около 15 – 20 човека.

Момичето е скъсало с афганистанеца в началото на декември, като му е съобщило за решението си неколкократно – в телефонни разговори и в социалните мрежи.

Официално, извършителят (можете да го видите на снимката) е от т.нар. непридружавани деца – бежанци. Той е от Афганистан и е на 15 години. В Германия е от пролетта на 2016 г. От септември 2017 г. живее в Нойщад заедно с други трима младежи. Успял е да се „прояви“ – в полицията има досие заради сбиване в училище.

Дали годините на „детето“ са наистина толкова, вероятно ще бъде установено при разследването, ако властите си дадат труда да извършат медицинско изследване, а не решат да повярват на твърденията му.

Поразителното в случая е, че две седмици преди убийството (на 15 декември), родителите на убитото момиче са подали официално оплакване в полицията, че „детето“ тормози и заплашва дъщеря им, след като тя е прекратила отношенията си с него. Прави са били да направят това, защото (според изявление на представители на полицията) афганистанецът дори обявил в социалните мрежи, че иска „да хване“ бившата си приятелка. Бил е предупреден от полицията, но е игнорирал предупрежденията, заради което, сутринта на деня на убийството му е била издадена призовка. 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас