НОВИНИ

… които може и да са членове на ИД

Немската полиция е провела операция срещу предполагаеми ислямисти в Берлин, при която са били задържани няколко човека.

Генералната прокуратура на немската столица е съобщила единствено, че няколко човека са заподозрени, че са пътували до територия под контрола на „Ислямска Държава“ (ИД), пише „Berliner Zeitung“.

По информация в немски медии в четвъртък (когато заподозрените са задържани) са извършени няколко обиска на жилища в района Нойкелн. По версия на следствието въпросните лица преди няколко месеца са напуснали Федералната Република и през Турция са заминали за Сирия. Преди известно време (не се съобщава колко) са се върнали обратно в Германия (не е ясно дали отново през Турция или не).

Предполага се, че заподозрените може да са свързани с тунизийския ислямист Анис Амри, който извърши терористичната атака срещу коледния базар в Берлин миналлата година.

По данни на немското МВР в страната живеят над 700 радикали-ислямисти, които представляват потенциална заплаха за извършване на терористична атака. По-рано министъра на вътрешните работи на ФРГ, Томас де Мезиер съобщи, че през миналата година във ФРГ са били предодвратени над 10 терористични атаки.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас