НОВИНИ

Кроткият бунт на стадото

На европейците изглежда започва да имп писва да бъдат дискриминирати от политически коретните.

Инициативата е на група унгарски активисти и идва в отговор на (политически колректната) инициатива на голямата немска верига „Лидл“ да избърсва кръстовете на снимки използвани върху продавани от тях продукти – дори, когато става въпрос за архитектурни обекти, част от които са кръстовете.

Големият камемен кръст е бил издигнат точно пред входа на един от магазините на веригата в район ан унгарската столица Будапеща от активистите, решили да накажат веригата.

Първоначално се разбра, че „Лидл“ са изтрили кръстовете от сините куполи на (православната) църква в Санторини, използвана в цяла гама техни продукти. „Лидл-Белгия“ обясни хода с нежелание да засяга чувствителността на клиентите не-христяни. Обяснение, което меко казано е идиотско като се има в предвид, че кръстовете по куполите на църквата са махнати от „свински кюфтаци“, явно продукт, който не се консумира от тези с повишената чувствителност.

Тенденцията да се цензурират (христянски) символи – въпреки, че Христянстовото е първата световна религия – се повтори и с италианско село в Лигурия. Там кръстовете от църквите, отново бяха изтрити. В този случай, след избухване на медиен скандал и официалната намеса на местните власти, кръстовете бяха върнати.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас