НОВИНИ

Пилоти в Германия практически стопират планирани процедури по депортиране на лица, на които е отказано убежище като в същото време апелациите по отказите отбелязват рекордно увеличение.

Много немски пилоти отказват „да участват в депортациите“, съобщава „Дойче Веле“, позовавайки се на местни медии.

Според изявление на правителството – след искане на информация от левите – 222 планирани полета са били стопирани от пилоти, които „не са искали да бъдат част от спорното връщане на бежанци в Афганистан“ (ако едно лице наистина е бежанец, то то не може да бъде депортирано – факт, който интересно как не е известен на немските пилоти!).

Около 85 от отказите в периода януари-септември 2017 г. са от основния превозвач „Луфтханза“ и  филиала й „Еurowings“. Около 40 са дошли от летището в Дюселдорф, но най-много (около 140) са от най-големия и важен транспортен възел – летището във Франкфурт.

 „Ди Велт дейли“ цитира „Евростат“ и Федералният офис за миграция и бежанци (BAMF), че за първите 6 месеца на 2017 г. немските власти са решили 388 201 случая по искане на убежище. След започването на процедурите по депортиране, случаите на обжалване на решенията (по искане на убежище) са се увеличили значително – почти всяко второ решение на BAMF е било обжалвано през първата половина на годината, съобщава „DW“.

Това е почти два пъти повече спрямо броя на обжалванията направени за същия период на миналата година, а при един на всеки четири случая съда подкрепя търсещия убежище.

По информация на обществената NDR, тези дела (искове) са стрували на Берлин (в периода януари-декември 2017 г.) около 19 млн. евро, което е с над 11 млн. евро повече спрямо (същия период на) миналата година.

Доста европейски държави увеличават отказите (издават заповеди за депортиране) на лица от Афганистан, където части от страната са обявени за „сигурни“ с мотива, че тези лица могат да живеят (ако се налага) в друг район на родината си.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас