НОВИНИ

Вицепрезидентът на Иран, Ешак Джахангири съобщи, че страната планира да отвори офис на ЕС в столицата Техеран в опит да засили двустранните отношения между Съюза и Ислямската република.

На среща с комисаря на ЕС по земеделието и развитието на селските райони Фил Хоган в събота вечер, Джахангири е похвалил условията по сигурността в страната и е заявил, че тя може да бъде надежден партньор на ЕС.

„Икономическото сътрудничество между Иран и страните-членки на ЕС е от години и  почти всички заслужаващи доверие европейски компания са установили активно присъствие в икономически сфери в Иран, вкл. енергетика, индустрия и земеделие“, отбелязва той, цитиран от Агенция „Тасним“.

Той също така е заявил, че установяването на офис на ЕС в Техеран е в „дневния ред“ на иранското МВнР, допълвайки, че офисът може да способства да реализирането на споразумения постигнати между двете страни.

Хоган е в Техеран начело на високопоставена делегация на ЕС от 70 човека, вкл. някои официални представители на Главния директорат за земеделие и развитие на селските райони на ЕК, както и представители на някои от най-известните компании от различни европейски страни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас