НОВИНИ

Президентът на Тунис, Бенджи Каид Ал-Себси прие решение за продължаване на извънредното положение в страната с още три месеца.

Разпореждането влиза в сила на 12 ноември, според изявление на канцеларията на държавния глава публикувано във „Фейсбук“.

„След консултации с ръководителя на правителството и представители на палатата на представителите, президентът на Републиката прие решение да продължи режима на извънредно положение на територията на цялата страна с още три месеца, то влиза в сила на 12 ноември“, пише в изявлението.

Президент Туниса Беджи Каид Эс-Себси принял решение продлить режим чрезвычайного положения (ЧП) в стране еще на три месяца, распоряжение вступит в силу с 12 ноября, говорится в заявлении, опубликованном в Facebook канцелярии главы государства.

На 12 осктомври, когато също изтичаше срока на специалния режим беше взето решение за продължаването му с месец. В Тунис режим на извънредно положение действа от 2015 г. – през юни същата година в курорта Ел-Кантауи (провинция Сус) беше извършена терористична атака, която отне живота на 40 човека.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас