НОВИНИ

При специализирана операция на турската полиция са били задържани поне 173 лица, заподозрени в членство/връзки с „Ислямска Държава“ (ИД).

В операцията на звеното за антитероризъм на анкарската полиция са участвали 1 500 офицери след като Офисът на главния прокурор на Анкара е издал заповеди за арест за 245 заподозрени, съобщават турските медии.

От общо 245-те заподозрени са били задържани 173 при симултантни операции в 250 места в районите Синджан, Етимесут и Чубук.

Властите, също така са конфискували редица документи и дигитални материали собственост на заподозрените по време на претърсванията.

В отделна операция, полицията в северозападната провинция Бурса е задържала 27 лица заподозрени за членство/връзки с ИД като част от разследване на прокуратурата в Бурса.

По информация на Анадолската Агенция сред задържаните има и сирийци.

Турските медии съобщават още, че от август миналата година полицията в Истанбул е провела над 100 операции и е задържала почти 1 000 заподозрени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас