НОВИНИ

Иракските власти са успели да репатрират над 55% от хората разместени от бойните действия срещу „Ислямска Държава“ (ИД).

„Повече от 55% се върнаха по родните региони и ние искаме да затворим това дело в близко бъдеще“, коментира говорителят на министерство за миграцията и изместените (лица), Сттар Науроз, цитиран от „Мауазин Нюз“.

По думите му, министерството има всестранен план за репатрирането на всички (вътрешни) бежанци. Той е съобщил също, че министерството планира да отпусне по 1.5 млн. иракски динара (1 110.91 евро) за всяко семейство, за да ги окуражи да се завърнат по домовете си.

Според изявление на Координатора по хуманитарните въпроси за Ирак на ООН, Лиз Гранде от октомври т.г. повече от 5.4 млн. цивилни са били (вътрешно) разместени в Ирак от 2014 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас