НОВИНИ

Френските сили за сигурност са разбили ислямистка терористична клетка, членовете на която са заподозрени в подготовка на мащабна джихадистка атака.

При операцията са задържани 9 човека. От прехванати съобщения между тях е станало известно, че те подготвят джихадистка атака в района на Ница. Заподозрените, които са на възраст между 18 и 65 години са били заловени в във вторник (7 ноември) в южна Франция и в предградията на Париж.

Десети заподозрян за участие в терористичната клетка е бил задържан в Лозана, Швейцария.

По информации от френските власти, операцията, която е включвала няколко координирани рейда, е била проведена, след като са били прехванати няколко „обезпокоителни съобщения“ между тях.

Според разследващите, плановете за терористичната атака са били в „напреднал стадий“ на изпълнение. Джихадистите са се готвели да убият полицейски служители, а също и цивилни граждани.

Според официалните съобщения, задържанията са последвали след продължило с месеци разследване на групата за „криминална конспирация за терористични начинания“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас