НОВИНИ

Терористичната организация Палестински ислямски джихад съобщи, че още 5 други джихадисти са били убити при взривяването на тунел водещ от Ивицата Газа към Израел от израелските сили за сигурност.

„Ние обявяваме смъртта на петима нови герои от Бригадите Йерусалим (Бригадите Ал Кудс – военното крило на организацията – бел.ред.) при ционисткото взривяване“, се каза в съобщението. В него са дадени и имената на убитите.

Тунелът беше взривен в понеделник (30 октомври) при контролирана експлозия.

Двама от убитите в тунела са членове на Бригадите Из ад-Дин ал-Касам – военното крило на Хамас, а останалите десет – от Палестински ислямски джихад.

След взривяването в понеделник, израелските власти отказаха на ръководството на Палестинската гражданска защита достъп до тунела за да търси в тунела за оцелели. Същият отказ получи и искането на Международния комитет на Червения кръст. Йоав Мордехай, началник на COGAT (служба в МО на Израел, която отговаря за връзката с Палестинските територии – бел.ред.) е отговорил на представителя на МКЧК, че „няма да бъде дадена възможност за търсения в периметъра за сигурност в Ивицата Газа преди да има напредък по въпроса с израелските пленници и изчезнали войници“.

От друга страна, станалото за пореден път доказва съюзът и взаимодействието между терористите от Хамас и тези от Палестински ислямски джихад.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас