НОВИНИ

Руският Россельхознадзор е свалил временните ограничения (наложени от 8 февруари) на вноса на птичи продукти от няколко европейски страни, вкл. и България. Забраната бе наложена поради наличие на огнища на птичи грип.

Снемането на забраната е в сила от 23 октомври и е във връзка с подобряването на обстановката по птичия грип. С решението на Россельхознадзор се снемат забраните за внос на птиче месо и готови продукти от птиче месо, а също и всички видове продукти от птицевъдството от България, а също и на живи птици и инкубационни яйца от Чехия и Великобритания.


Освен това се разрешава вноса на птиче месо и всички видове продукти от птицевъдството от Франция (с изключение на тези от департаментите Ло и Гарона, Жер, Ланд, Атлантически Пиринеи, Горни Пиринеи и Нор), а също и на инкубационни яйца от френските територии Горна Виена, Аверон, Горна Гарона и Дордон.

Ограниченията бяха наложени върху вноса на птиче месо и готова продукция от него, всички видове птицевъдни продукти, вкл. кърма, добавки към кърма и употребявано оборудване за отглеждане, клане и разфасоване на птици. Те се отнасяха за Австрия, Великобритания, България, Унгария, Гърция, Германия, Италия, Холандия, Полша, Румъния, Словакия, Франция, Хърватска, Чехия и Швеция.

Освен това, по отношение на доставките на птиче месо от ЕС за русия действа и забрана в рамките на продоволственото ембарго.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас