НОВИНИ

На „горещата телефонна линия“ към Обществената палата (ОП) за противодействие на вербовката на „Ислямска Държава“ (ИД) в РФ са постъпили повече от 180 съобщения за 2 години.

Председателят на Комисията на ОП по развитие на обществената дипломация и поддръжка на съотечествениците в чужбина, Елена Сутормина съобщава за ТАСС, че 90% от тези сигнали са се потвърдили.

„Постъпиха за 2 г. от нейната работа над 180 обръщения и позвънявания, около 90% от тях се потвърдиха“, казва тя в кулоарите на Световния фестивал на младежта в Сочи на въпрос за потвърдени случаи на вербовка на руски граждани от терористи.

По думите й, някои от сигналите са колективни – тя дава пример с писмо от Адигей, което е било подписано от повече от 3 400 човека съобщаващо за „опит за вербовка и въвличане на младежи в терористични организации“.

По думите й, всеки сигнал се проверява и се провеждат профилактични беседи. Обществената палата сисътрудничи с някои специални слубжи – в частност с „Федералната служба за сигурност“ и МВР, коментира още тя.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас