НОВИНИ

Париж няма правни инструменти, които могат да попречат на граждани на Франция, воюващи в състава на терористичната организация „Ислямска Държава“ (ИД) да се върнат в страната.

В ефира на канал „CNews“, министърът на отбраната на Франция, Флоранс Парли признава, че Париж не разполага с юридически инструменти, които биха могли да разрешат въпроса дистанционно.

„Ние нищо не можем да направим, за да предодвратим това завръщане“, казва тя в отговор на въпрос отнасящ се за лица, притежатели на френски паспорти.

„Това, което можем да направим, то това е да неутрализираме максимум моджахидини, което ние вече правим (от) много месеци и в това трябва да се отиде до край“, коментира още тя, цитирана от ТАСС.

„Ние сме задействали сили на авиацията, сили на свръхтежката артилерия, каквато имаме само ние и американците. Ние искаме да отидем до края в тази борба и разбира се, ако има моджахидини, които ще загинат в тези боеве, аз ще кажа: толкова по-добре. Ако те попаднат в ръцете на сирийските сили, те ще зависят от юристдикцията на сирийските сили“, коментира още тя.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас