НОВИНИ

Двама френски затворници с обвинения в терористичен заговор

Прокуратурата е завела обвинения срещу двама предполагаеми джихадисти, за които се вярва, че са планирали извършването на атака след предстоящото им освобождаване от затвора.

Мъжете са обсъждали предпологаемия заговор – който е включвал възможностз за взимане на заложници или избиване на хора с автоматично оръжие – докато излежават присъда в затвор южно от френската столица Париж.

„Тези двама радикални ислямисти искаха да създадат група бойци с цел … различни акции извън затвора“, коментира източник близък до случая, цитиран от „Брейтбарт“.

Един от двамата заподозрени е 28-годишен камерунец („бежанец“?!?), описан от властите като симпатизант на „Ислямскса Държава“ (ИД), докато другият е 22-годишен французин (по-вероятно - френски гражданин - бел.ред.).

И двамата излежават присъди, които не са свързани с тероризъм и се предполага, че са се радикализирали докато са били зад решетките. В петък и на двамата са били предявени обвинения, че са част терористичен заговор.

Смята се, че камерунецът също така е бил в контакт с лице в Ирак или Сирия. Този момент от „историята“ е особено интересен, тъй като предвид предположението, че се е радикализирал в затвора, излиза, че контактът с джихадиста от Ирак или Сирия е осъществен, докато той е бил зад решетките. Ако пък контактът е от преди това – той си е „влязъл“ радикализиран.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас