НОВИНИ

Словакия очаква от Киев осигуряване на правата на националните малцинства на образование на роден език

МВнР на Словакия разчита, че Украйна ще спазва правата на представителите на националните малцинства, живеещи в страната за образование на роден език.

„МВнР на Словакия е заинтересовано в провеждането на консултации с МВнР на Украйна и министерството на образованието на Украйна по проблемите на дадения закон („За образованието“ – бел.ред.)“, заяви пред журналисти в Братислава прессекретарят на външното ведомство, цитиран от ТАСС.

По думите на Петер Суско, Словакия е готова да „използва и други инструменти на двустранните отношения, за да осигури правата на националните малцинства“, както и за да не се стига до „понижаване на съществуващите стандарти в образованието на представители на словашкото национално малцинство в Украйна“.

Киев може да забрави за европейското бъдеще.

На 25 септември президентът Петро Порошенко подписа спорния закон „За образованието“, критиките към който – от чужбина – се засилват, тъй като предвижда ограничаване на предметите на „езиците на националните малцинства“ преподавани в училищата.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас