НОВИНИ

В Германия започна процес срещу мигрант убил по-рано през тази година жена – помагала на бежанци. Прокуратурата е поискала присъда от доживотен затвор за търсещия убежище в Германия нигериец.

Според обвинението, престъплението на 27-годишния нигериец (името му не се съобщава от медиите) е било предварително планирано и подготвено. Той е имал краткотрайна връзка със Соопика П. Малко преди убийството, жертвата е решила да прекрати връзката и въпреки искането му тя да остане с него, му е изпратила SMS, който гласял „Това свърши“, съобщава „Münsterland Zeitung“.

Нигериецът, който е живя в център за бежанци в Ахаус (около 40 км западно от Мюнстер) изпаднал в ярост и решил да „накаже“ жената. Убил я с 22 удара с нож.

След това избягъл в Швейцария, където е бил задържан през февруари на железопътна гара в Берн.

Ако искането на обвинението бъде прието от съда, нигериецът ще трябва да излежи в затвора най-малко 15 години преди да получи възможност да поиска освобождаване. Присъдата ще бъде обявено на 11 октомври.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас