НОВИНИ

Министърът на вътрешните работина Австрия, заяви, че страната е поела основното натоварване (с мигранти) от 2014 г. до 2017 г. и „системата е претоварена“.

„Нашата система е просто претоварена“, казва той, цитиран от „Kronen Zeitung“ и допълва, че ако се погледне на търсещите убежище „90% мигрират към (страните с) по-добри системи за социално осигуряване“.

Соботка допълва, че въпреки намаления към момента брой „мигранти“ – „Ние имахме до 15 000 човека на ден през някой дни, а днес те са средно по 30“ – все още е много важно да се поддържа граничната сигурност.

Австрийският вътрешен министър коментира също, че е важно „да се оказва натиск“ въхру тези, които „докарват мигранти нелегално в Европа“ – през Средиземно море или по друг начин – както и че ако ЕС не успее да поддържа натиска, то това би било сигнул за трафикантите, които „са като вода“ и се местят там, където напрежението (натискът) е по малък.

Соботка коментира още, че Италия както преди остава „централен проблем“, но има „нов проблемен маршрут“ през Черно море.

По думите му, на Балканите има 200 000 мигранти, като 60 000 – 70 000 от тях са приети от Австрия.

До тогава, докато „Средиземноморският маршрут“ не бъде закрит, „ние сме длъжни да използваме всички възможности за защита на нашите граници“, коментира още той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас