НОВИНИ

Най-малко 29 египетски християни - копти бяха убити, а други 25 ранени при терористична атака срещу автобус, с който пътували. Египетските власти отговориха с въздушни удари по лагери на терористите в Либия.

Християните са пътували в петък към манастира „Св. Самуел“ в Миня (около 220 км южно от Кайро. Те са били атакувани във време на движение от терористи на три пикапа, които застигнали автобуса и открили огън с автоматично оръжие по него. След атаката терористите са избягали.

Отговорност за атаката пое джихадистката терористична групировка Ислямска държава. В съобщението на нейната "информационна агенция Амак" се казва, че: "Отряд за сигурност на Ислямска държава извърши атака вчера в Миня".

Днес египетските ВВС нанесоха въздушни удари по обекти на територията на Либия, за които в съобщенията на властите се казва, че са терористични бази“, където са били подготвяни терористите.

В обръщение към нацията, президентът на Египет Абдел-Фатах ал-Сиси съобщи за акцията за възмездие, извършена часове след нападението срещу християните.

„Извънредно болезнен удар беше нанесен по тези бази. Египет никога няма да се поколебае да удари терористични бази където и да са те“, каза още ал-Сиси.

Успоредно с това, високопоставени египетски военни са съобщили пред представители на медиите, че лагерите са били твърдо свързани с извършителите на терористичната атака.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас