НОВИНИ

В община, с към 40 000 (както е прието толерантно да се казва в Швеция) жители - мюсюлмани, се оказало, че около 50 от тях - всички те млади мюсюлмани от Африка - вероятно са лъгали за своята реална възраст и са искали убежище, като "непридружавани - деца бежанци".

Не е за учудване, че решението на шведското правителство да бъдат извършени по-задълбочени тестове за възраст, ги е (меко казано) "разтревожило". При това, до такава степен, че те станали агресивни и започнали открито да употребяват наркотици - както заявява директорът на центъра, където са настанени "дечицата". Някои от тях заплашвали със самоубийство, ако след провеждането на тестовете, не им бъде разрешено да останат в Швеция. На свой ред, в общината пък се опасяват от увеличаване на насилията и сексуалните атаки, а също и за безопасността на местните жители. Директорът на центъра споделя тези опасения. "За нас, за училищния персонал, това е ужасна и страшна заплаха. Да се справяме с мъката, с отчаяни млади мъже, не е нещо, за което ние имаме капацитет и познания. Ние се опасяваме, че - разбира се - ще се увеличат и насилието, сексуалното насилие, обирите и др. А също и липсата на сигурност на местните жители", пише той в официално писмо. Тези ог лъже-децата, които говорят за самоубийство, открито се заканват, че ще направят необходимото, шведи да ги "последват в смъртта" - като отмъщение за отказването на убежище. По думите на директора, това е "бомба, която ще експлодира".

Писмото е публикувано в блога на Мерит Вагер - бивш граждански омбудсман по бежанците, съобщава шведският Fria Tider.

Подобно отношение на "бягащите от насилието и войната" непридружавани "дечица", не е прецедент в Швеция. При разследването на двойно убийство във Вестерас беше установено, че убиецът - еритреецът Абрахам Укбагабир, е решил да убие жертвите си (възрастна жена и сина й), защото те "изглеждаха шведи". Решението си взел, след като разбрал, че ще бъде депортиран в Италия...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас