НОВИНИ

Терористичните атаки в белгийската столица Брюксел и летище Завентем в комбинация с увеличените и стриктни мерки по сигурността са нанесли щети на белгийската икономика на стойност 2.4 млрд. евро след терористичните атаки в Париж.

Изчислението е направено от Асоциация на Белгийските компании (FEB), според които икономическият прираст на Белгия за тази година (до момента) спада частично заради ефектите от атаките в страната (от по-рано тази година).

Според Асоциацията атаките са нанесли директни „рани“ на авиацията и туризма, цитира „Телеграф“, белгийският “De Tijd“.

На свой ред заетостта страда от забавянето в икономическия растеж в Белгия и най-малко 8 000 ще бъдат допълнително загубени, считат от FEB.

Респективно някои компании – тези в сферата на сигурността и охраната – имат повече работа след атаките, но въпреки това този „положителен“ (икономически) ефект е твърде минимален върху икономиката като цяло.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас