НОВИНИ

Привиканите за самоубийствени актове членове жениски джихадистки дружинки са започнали „да се покриват“ и сега „Ислямска Държава“ (ИД) ги издирва.

Т. нар. „ухапани“ са започнали да „се покриват“ на групи след като ръководството им е заповядало да бъдат готови за самоубийствени бомбени атаки, съобщава „Ал Сумария“. Според съобщението, те колективно „се покриват“ на групи на неизвестни места вътре в Мосул и другите джихадисти ги издирват, за да ги накажат.

„ИД екзекутира на една от неговите ухапани в Дауаса, западно от Мосул за нарушаване на клетвата за вярност към лидера Абу Бакар ал-Багдади“, съобщва източник на медията, който допълва, че наказанието е било безпрецедентно.

Самоубийствените бомбени групи са предназначени за възпиране на иракските сили и съюзните им формирования, които на 17 октомври започнаха офанзива за връщане на контрола над Мосул, съобщава още източникът.

Т. нар. „ухапани“ сили са формирани подложени на наказание жени, които не са успели да се съобразят с изискванията на джихадистите за „умереност на обществени места“, т.е. „дрес кода“ или друго правило за поведение на "праведните мюсюлманки". "Блюстителите на реда", които са ги заловили в "прегрешението" хапят ръцете на такива жени, от което и произтича наименованието им.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас