НОВИНИ

Избраният за президент Доналд Тръмп даде информация за основните си приоритети през първие седмици след встъпването му в длъжност.

Той направи това в интервю за в. „The Wall Street Journal“, в което заяви, че веднага след като поеме президентския пост ще се занимае с въпросите на здравеопазването, нелегалната миграция и финансите. Сред приоритетите си, Тръмп определи дерегулацията на финансовите институции – „за да могат банките отново да започнат да кредитират“, създаването на работни места и защитата на границите срещу навлизането на нелегални мигранти и наркотици в САЩ.

Той каза, че (след срещата си с президента Барак Обама) е преразгледал позицията си по т.нар. „Obamacare“, която по време на кампанията му бе за нейното пълна отмяна. По думите му, сега той мисли да запази най-малко две от положенията на тази програма – действащата забрана на застрахователите да отказват застраховане поради здравословното състояние на пациента и възможността, родители да използват собствените си здравни застраховки за да се грижат допълнително време за децата си.

Тръмп заяви, че създаването на нови работни места е спешен въпрос и че може дъ въведе вносни тарифи на стоките на американски компании, които се произвеждат в чужбина. Според него, това ще лиши компаниите от стимул да изнасят производството в страни с по-евтина работна ръка.
Бъдещият президент на САЩ обръща особено внимание и на обединяването на страната. „Аз искам страна, в която хората се обечат едни с други“, заяви Тръмп. А на зададени му в тази връзка въпрос, как да бъде намалено напрежението в САЩ след изборите, той отговори, че за да стане това е необходимо да се създават нови работни места.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас