НОВИНИ

Криворазбраната толерантност в Европа, водеща към унищожаването на нейните вековни традиции и начин на живот, непрекъснато постига нови „върхове“.

Властите в много от шведските градове просто са забранили използването на светлинна украса за Коледа по улиците – защото „можело да обидят“ мигрантите – мюсюлмани.

Усилията на градските „антиколедни активисти“ се подкрепят и от държавата. Според съобщение на SVT, Шведската транспортна администрация (Trafikverket) няма да разреши на кметствата да поставят светлинна украса за Коледа по стълбовете на светофарните уредби – без значение, че това ще остави без коледна украса улиците на много градове.

Официално, Trafikverket обяснява забраната със стандартното „съображения за сигурност“, но едва ли някой в Швеция се съмнява, че това просто още една стъпка към де-християнизацията на страната. „Промяната е победа за онези, които искат да понижат напомнянето за християнските традиции на страната“, коментира Speisa.

„Стълбовете не са проектирани за теглото на коледните светлини и ние трябва да махнем всичко, което не би трябвало да бъде там“, твърди Ейлин Исаксон – национален координатор на Trafikverket. Това обаче, разбира се е елементарно извъртане и лъжа. Нима властите очакват, някой да повярва, че стабилните метални стълбове няма да издържат тежестта на коледната украса – която спокойно се „понася“ от клонките на коледните елхи?! Още повече, че през миналите години тези стълбове са „устояли“ на украсата. Как така, „изведнъж“ тази тежест се оказа „непосилна“ за тях?!

В крайна сметка, как точно си въобразяват в Швеция, че ще интегрират мигрантите и те ще приемат прословутите „европейски ценности“? Сигурно, като прилагат принципа – колкото повече мигранти, толкова повече ограничаване на правата, дискриминиране и налагане на забрани на гражданите…

Така погледнато, няма да е за учудване, ако след 1-2 години направо бъде забранена и самата Коледа, да бъде забранено и самото Рождество Христово. И защо не?! Та нали според много от „новоевропейците“, няма какво да се празнува раждането на един „роб на Аллаха“, още повече, че "Ислямът ще завладее Рим"?!

03 11 2016 Sweden 2

Или както твърди този мюсюлмански проповедник с ливанско потекло – Да се каже „Честита Коледа“ е по-лошо от разврата и убийството, най-голям грях…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас