НОВИНИ

Последвала е обмяна на камъни и сълзотворен газ
Напрежението сред бежанците в Гърция беше предизвикано след като жена-бежанка и синът й починаха в болница в Ореокастро (Солун) след като бяха ударени от кола при пътно-транспортен инцидент.

Протестът на бежанците – явно срещу пътно-транспортно произшествие – се е изразил в подпалване на колата, както и кошчетата за отпадъци.
Шофьорът на автомобила – на 76 години е бил арестуван.
Жената и момчето бързо са починали от раните си, докато момиче което е леко ранено съобщава гръцката национална агенция AMNA.
Според съобщения – в близкоизточни и арабски медии – цялата нощ в неделя е имало протести от „бежанци“, живеещи в лагер в Ореокастро. Според тях, „бежанците“ са настоявали патрулна полицейска кола да закара в болница жената и момчето – ударени пред лагера – докато полицаите са настоявали това да бъде направено от линейка (както е и станало).
Разярените протестиращи са блокирали близките пътища – Орекастро е извън града – и също така са хвърляли камъни.
За възстановяване на реда се е наложило разполагането на полицейски сили в района, което на свой ред явно е довело до ескалиране на напрежението. Подразделениията на полицията за борба с масовите безредици са използвали шокови гранати срещу „мигрантите“съобщава АФП, позовавайки се на полицейски източник. Според близкоизточните и арабски медии обаче, „полицията е атакувала бежанците“, които протестирали срещу отказа за бързо хоспитализиране на ранените.
Гръцките медии, пък съобщават, че протестиращите срещу смърта на 36-годишната кюрдка и 10-годишния й син – лица, живеещи в лагера за мигранти в Орекасто са „новоднили“ улиците. След ескалиране на напрежението – мигрантите са хвърляли камъни по полицията и са запалили две полицейски коли- полицията е изплзвала шокови гранати и сълзотворен газ. Не се съобщва за извършени арести или ранени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас