НОВИНИ

Милиардерът Джордж Сорос обяви, че вложи до 5000 милиона долара в програми и фирми, които облагодетелстват мигрантите и бежанците, бягащи от застрашаващи живота им ситуации.

„Ние ще инвестираме в започващи (фирми), установени компании, инициативи със социално въздействие и бизнес започнат от мигранти и бежанци. Тези инвестиции са предвидени да бъдат успешни. Но нашият основен фокус е да се създадат продукти и услуги, които наистина да са в облага на мигрантите и общностите – домакини. Аз се надявам, че моето обвързване ще инспирира други инвеститори да преследват същите мисии“, се казва в официално изявление на Сорос.

С този свой "жест", Сорос на практика ще потвърди и направи по убедителни твърденията, основаващи се на информацията от изтеклите в интернет документи на неговата фондация "Отворено общество", че той и неговите хора инспирират, подпомагат и направляват миграционните потоци към Европа и САЩ.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас