НОВИНИ

Германската полиция съобщи, че със съвместните усилия на полицейските служби в няколко европейски страни е била разбита международна мрежа на трафиканти на мигранти в Западна Европа.

Били са извършени общо 16 ареста – тринадесет в Италия и по един в Белгия, Франция и Швеция. Разследването е било започнато от полицията в Мюнхен – по искане на прокуратурата на град Траунщайн (южна Германия), като в последствие е било разширено и в други европейски страни.
„Централата“ на мрежата се е намирала в Комо, Италия. Трафикантите са разполагали с голям автомобилен парк за превозване на мигрантите, като са успели да прекарат най-малко 1 115 нелегални мигранти (повечето от тях – сирийци) от Будапеща до Австрия, Унгария, Германия и други държави. Основната част на трафика на мигранти се е извършвал по протежение на Балканския маршрут през периода от юни 2015 г. до април тази година.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас