НОВИНИ

Бежанец, изнасилил 10-годишно момченце твърди, че не знаел, че сексуалното насилие над деца е погрешно, тъй като е „културно приемливо“ в неговата страна.

Пуфиз Рахман на 20-години е заявил пред съда в Сидни, че изнасилването на деца не се разглежда като морално погрешно в родната му Мианмар, когато е пледирал виновен в сексуално насилие при утежняващи вината обстоятелства над 10-годишно момченце, също бежанец, съобщава британския „Дейли Телеграф“.
Насилникът и жертвата му са рохиная мюсюлмани без гражданство – смятани за нелегални имигранти от Бангладеш от будисткото мнозинство в Миянмар – и са отишли в Австралия с твърденията, че бягат от религиозно преследване.
Според документите представени пред съда, изнасилването е станало на 8 януари 2015 г., а Рахман е влясъл в статята, където детето пристигнало в Австралия през 2013 г. е спяло и го е изнасилил, докато баща му е приготвял обяд в друга стая. Когато бащата е отишъл до стаята, той е забелязъл, че вратата е затворена и е чул Рахман да казва на момчето „ще ти дам пари за това“, на което детето е отговорило: „баща ми ще ме набие“. Според съобщението, тогава бащата е влязъл в стаята и е намерил сънародника си върху сина си на леглото.
Насилникът е отрекъл да е направил нещо на детето, но момчето е казало на баща си, че е било изнасилено.
Рахман, който е пристигнал в Австралия през 2012 г. е бил задържан два дни по-късно, след като друг член на семейството е съобщил на полицията за изнасилването. Той се е подложил на ДНК тест, който е доказал сексуалното насилие над детето.
„Има нужда от специфично разубеждаване … Нарушението изглежда се разглежда като културно приемливо поведение в детството на насилника“, коментира съдия Скоттинг.
Интересно как след 4-ри години в Австралия, г-н бежанецът не е разбрал, че в страната насилието не е „културно приемливо“ още по-малко, когато е над деца, още повече че незнаенето на закона не освобождава от спазването му, а „културно приемливото“ не е над закона (поне официално, не все още).

 

*Снимката НЕ Е на насиленото дете!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас